adal2018 összefoglaló második elődöntő

Ismét komoly küzdelem folyt a döntőbe jutásért

Ismét komoly küzdelem folyt a döntőbe jutásért

A második elődöntőben fellépő kilenc előadó ezen a szombaton is mindent beleadott a produkciójába, hogy kiérdemelje a zsűri és a közönség elismerését, és ezzel elnyerje a továbbjutást.

A műsor nyitányaként egy hihetetlenül látványos akrobatikus produkciót csodálhatott meg a közönség a Recirquel Újcirkusz Társulat előadásában.

Első fellépőként Horváth Cintia és Balogh Tomi nyitotta az estét a Journeycímű dallal. Látványvilág szempontjából nem módosítottak az előadáson, azonban zeneileg megváltoztatták a dal végét, ami még inkább emelte az előadás színvonalát.  A zsűri ezúttal is elismerősen nyilatkozott a produkció zeneisége előtt, így a fiatalok összesítve 36 pontot gyűjtöttek össze.

Az AWS zenekar az előválogatón egy ütős, igazi koncert hangulatú előadással győzött meg mindenkit, hogy helyük van A Dal 2018 színpadán. A fiúk nem látták szükségesnek, hogy bármit is változtassanak a dalon vagy a színpadképen, hiszen már az első alkalommal is teljes volt a produkció. A metál dal ezúttal is átütő sikert aratott, így a „Viszlát nyár” 46 pontot hozott a zenekarnak.

A kemény metál után könnyed dallamok vették át a színpadot Odett előadásával. A zenészek helyett a vokalista lányok kerültek központi szerepbe, ezzel is erősítve a női jelenlétet a színpadon. Zeneileg is volt pár kisebb változtatás, emellett Odett is sokkal felszabadultabb és könnyedebb stílusban adta elő a dalt, amitől az egész produkció még vidámabbra sikerült. Összesítve az „Aranyhal” ezúttal 37 pontot jelentett.

Király Viktor „Budapest Girl” című dalához megálmodott látványvilág az első alkalommal is elnyerte mindenki tetszését, így Viktor lényegében semmit nem változtatott a produkción. A színpadra ismét egy budapesti romkocsma hangulatát varázsolta, amit a látványos háttérvetítéssel egészített ki. Az eredmény ezúttal sem maradt el, Viktor összesítve 42 pontot kapott.

Szőke Nikoletta, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert lényegében nem módosított az előadáson, a színpadképet megőrizve ezúttal is egy fantasztikus és rendkívül színvonalas produkció keretében adta elő az „Életre kel” című dalt. Az előadók ezúttal is szívből énekeltek, amiről kizárólag elismerősen nyilatkoztak a zsűri tagjai. A jazz dal ezen az estén 37 pontot jelentett a trió számára.

Horváth Tamás előadása az előválogató során elnyerte mind a zsűri, mind pedig a közönség tetszését, Tamás mégis belecsempészett egy apró változtatást, hiszen a produkció látványvilágában egy nagybőgő is megjelent, méghozzá a közönség soraiban. Tamás ezúttal is erőteljesen énekelt a két táncosa körében és az a bizonyos kanál is ismét előkerült. A „Meggyfának” összesítve 38 pontot adott a zsűri és a közönség.

Vastag Tamás produkciója számos kritikát kapott a zsűritől az előválogató során, leginkább a színpadképet illetően, így Tomi jelentősebb változtatásokat eszközölt. Ezúttal nem voltak táncosok a színpadon, illetve a háttérben egy látványos videóvetítést láthatott a közönség. Mindezekkel kifejezetten Tamásra és a dal mondanivalójára került a hangsúly, amiről elismerően nyilatkozott a zsűri. A „Ne hagyj reményt” 36 pontot jelentett ezen az estén.

Vavra Bence, azaz a Ceasefire X produkciója az előválogató során is elnyerte a közönség és a zsűri tetszését, Bence mégis talált apró változtatni valót az előadáson. Újításként egy kis szoba magányából indult a dal, majd Bence hangja onnan repített el mindenkit egészen a csillagokig. A zsűri tagjainak dicsérő szavaihoz magas pontszámok is társultak, így összesítve 40 pontot kapott a „Satellites”.

Utolsóként a yesyes formáció lépett színpadra és egy elképesztően energikus előadással zárta az estét. A produkció látványvilágán nem változtattak, így ismét egy látványos vetítés előtt adta elő az I let you run away" című dalt Szabó Ádám és Katona Tamás kettőse. Mind a szakmai zsűrit, mind pedig a közönséget egyértelműen meggyőzve 45 pontot zsebelhettek be a fiúk.

A kilenc előadó közül a zsűri és a közönség pontjai alapján biztos továbbjutóként zárta az estét az AWS, a yesyes és Király Viktor.  A negyedik továbbjutó hely azonban még kiosztásra várt, amelynek sorsáról ezúttal is a közönség dönthetett.

Extra produkcióként ezen a szombaton Szekeres Adrien és Horváth Charlie fantasztikus előadását láthattuk, akik a ”Könnyű álmot hozzon a szél” című dalt adták elő.

A második elődöntőn is kiosztásra került egy különdíj, méghozzá A Dal 2018 Legjobb Dalszöveg díja talált gazdára Odett: Aranyhal című dalával, melynek szövegét Hujber Szabolcs írta.

A vigaszági szavazással végül Horváth Tamás csatlakozhatott a döntőbe jutott előadók közé, ezzel kialakítva A Dal 2018 döntőjének végső névsorát.

 

Google+