adal2018 összefoglaló harmadik válogató

Izgalmas harmadik adás, megvannak a továbbjutók

Izgalmas harmadik adás, megvannak a továbbjutók

A szombat esti műsor végen újabb hat előadó csatlakozhatott a továbbjutók táborához, és ezzel kialakult annak a 18 dalnak a listája, amiket az elődöntőkön ismét hallhatunk.

Az utolsó előválogatóban fellépő zenészek a már jól megszokott módon egy nagyon jó hangulatú, színes, változatos dalokból összetett műsorral ajándékozták meg a nagyérdeműt. Melankolikus dalok, kemény rock, laza pop, klasszikus népzenei és romazenei dallamok. Nem is kell több egy igazán jó szombat estéhez!

Erős kezdésként a Nova ProspectVigyázó” című rock dala nyitotta az estét. A színes háttérvetítéssel és tüzes látványeffektekkel gazdagított előadás egy igazi underground koncertélményt nyújtott a közönségnek. Az együttes kapott hideget, meleget is a zsűritől, de összességében meggyőzte őket és a közönséget is az előadás, így a Nova Prospect 37 ponttal szállt versenybe.

A kemény dallamok után egy modern stílusú jazz dallal lépett színpadra Horváth Cintia és Balogh Tomi. Egy fantasztikus előadás keretében Tomi kiemelkedő zongorajátéka és Cintia elképesztő hangja kalauzolta végig a közönséget az utazás során. A zsűri egyöntetűen elismeréssel adózott a produkció előtt, így a közönségszavazatokkal kiegészítve a „Journey” 37 pontot hozott a fiataloknak.

A Maszkura és Tücsökraj formáció következett a színpadon az egyedi, népzenei- pop-hiphop stílusokat keverő produkciójával. A szerelmes dal során egy látványos háttérvetítéssel követte nyomon egy női szempár Maszkura minden mozdulatát, aki ezúttal a tőle megszokott harmonika nélkül járta be a színpadot.  A zsűri tagjait megnyerte a sajátos stílusú formáció szerelmes dala, így a „Nagybetűs szavak” összesítve 38 pontot jelentett Maszkuráéknak.

Gulyás Roland egy szál gitárral és három zenésztársával lépett színpadra, azonban a látványvilág sem volt elhanyagolva az előadás során. Bár a dal és a produkció kemény kritikát kapott a zsűritől, de a közönséget teljesen elbűvölte a
H Y P N O T I Z E D”, így összesítve Roland dala 35 pontot kapott. 

Ismét egy női hang csendült fel a színpadon Tolvai Reni Crack My Code” című dalával. Reni dalát egy látványos, ázsiai világot felidéző produkció keretében adta elő. A zsűritől érkezett kritika és dicséret is, de pozitívumként külön kiemelték a dal rap betét részét. Reni összesítve 37 pontot gyűjtött össze.

Nehéz volt megállni, hogy ne pattanjon fel és perdüljön táncra az ember a Ham ko ham „Bármerre jársz” című produkciója alatt. Az előadás során egy igazi vidékies utazáson érezhette magát a közönség, amihez tökéletesen illettek a háttérben vetített népies motívumok és a színpadon táncoló néptáncosok. A fiúk népies, roma zenéjükön keresztül bizonyították be ismét, hogy ilyen dallamok mellett okkal szeret mulatni a magyar! A zsűri és a közönség összesítve 38 pontot adott a produkciónak. 

A világzene után ismét a modern stílus vette vissza a színpadot az „1 Szó Mint 100” című produkcióval. Az egyedi, kézműves pop képviseletében #yeahla ft. Eszes Viki duója egy színes és látványos mesevilágot teremtett a színpadra. Bár a dal szövegét és az előadást érte kritika a zsűri részéről, de a közönséget meggyőzte a produkció, ami ezúttal 35 pontot hozott a duónak.

Andy Roll egy látványos produkció keretében adta elő a Turn the lights oncímű dalát. A háttérben futó vetítés, a színpadra varázsolt díszlet és a fiatalokból álló tánckar egy igazán modern hangulattal fűszerezte meg a rock and roll stílusú dalt. A zsűri az értékelés során leginkább a dal mondanivalóját és üzenetét emelte ki. A dal összesítve a 33 pontot szerzett.

A rövid szünet után ismét népies dallamokat hallhattunk Horváth TamásMeggyfa” című előadásában. A produkció során Tamás két nagyszerű táncos mellett lépett színpadra, ahol virtuálisan és fizikálisan is hulló falevelek között adta elő szerelmes dalát. A zsűri elismeréssel adózott a dal zeneisége, a szövege és az előadásmód egésze előtt, ami a pontokon is meglátszott. A nézői szavazatokkal kiegészülve Tamás 42 ponttal a ponttáblázat élére ugrott.

Az estét egy különleges trió zárta. A színpadra varázsolt holdfényes, városi éjszaka keretében adta elő Szőke Nikoletta, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert hármasa jazz dalukat, amely méltó befejezést adott a válogatók sorának. Az „Életre kel” című produkcióról kizárólag elismerő szavakkal nyilatkozott a zsűri, így az este egyetlen 10 pontját is a trió zsebelte be. A nézői szavazatokkal kiegészülve 44 pontot, és ezzel az este első helyezését nyerte el az előadás.

A közönség és a zsűri pontjai alapján a Szőke-Kökény-Szakcsi trió, Horváth Tamás, a Ham ko ham, valamint a Maszkura és a Tücsökraj jutottak tovább az elődöntőbe, azonban mivel az ötödik helyen hármas holtverseny alakult ki, a szakmai zsűrinek kellett eldöntenie, ki csatlakozhat hozzájuk. A zsűri végül Horváth Cintia és Balogh Tomi dalának szavazott bizalmat, így ők is automatikus továbbjutóként dőlhettek hátra, míg a többiek továbbra is izgulhattak a nézők szavazatai miatt.
A jól megszokott módon a vigaszági szavazás alatt sem maradhatott üresen a színpad, így következett az extra produkció, amely során ezúttal Janicsák Veca és Balázs Fecó duója a Maradj velem című szerzemény előadásával érintette meg a közönséget.

A közönségszavazás eredményeként Gulyás Roland csatlakozhatott a 18, elődöntőbe jutott előadóhoz.

Google+