adal2018 összefoglaló második válogató

Ez történt A Dal második válogatójában

Ez történt A Dal második válogatójában

A szombat este újabb tíz fantasztikus és változatos stílusú előadástokat hozott A Dal 2018 színpadára.

A második válogató fellépői nem hozták könnyű helyzetbe a zsűrit és a közönséget, hiszen ismét nagyszerű produkciók közül kellett eldönteni, melyik hat dal jusson tovább az elődöntőbe. A dalok ezúttal is a zenei élet szinte minden szegletét képviselték, így ezen az estén a funky, a hiphop, a metál, és a pop stílus kedvelői is megtalálhatták a számukra kedves szerzeményt.

Első fellépőként a Peet Project alapozta meg az este hangulatát a „Runaround” című produkciójukkal. A háttérben vetített országúton Ferencz Péter hangja és Závodi Attila szaxofon játéka repített el minket egy körútra. A zsűri pozitívan nyilatkozott a fiúk funky-pop előadásról, ami a nézők szavazataival kiegészítve 36 pontot hozott a csapatnak.

Ezután Odett lépett színpadra az „Aranyhal” című dalával, amelyben szintén szóltak  a fúvós hangszerek is. A látványvilág sem volt elfeledve, az előadás során egy kis szerelmes történetet láthattak a nézők a háttérben. Both Miklóst abszolút meggyőzte a dal szövege, Odett hangja és az előadás hangulata, amivel nem volt egyedül, így ezzel a dallal 39 pont úszott Odett hálójába.

A női hang után ismét a férfiak vették át a színpadot a yesyes formáció személyében.  Az „I let you run away" című dalt egy lendületes produkcióban adta elő Szabó Ádám és Katona Tamás, amiben Ádám harmonikajátéka is gazdagította a dalt.  Az előadásről Schell Judit is csak „Igen-igen”-nel tudott nyilatkozni, amit egy 10 pontos értékelésben is megerősített. A közönségszavazatokkal kiegészítve összesen 43 pontot kapott a yesyes.

Azt este egy érzelem dús, szerelmes dallal folytatódott Maya’n’Peti párosának előadásában.  Maya és Peti hangja tökéletesen kiegészítette egymást, így egy szép szerelmes dalt hallhattak a nézők. A színpadra varázsolt párizsi hangulat és a fiatalok közös tánca  fokozta a romantikus hatást. A „Nekem te” című dalt végül összesítve 30 ponttal jutalmazták.

Rutinosan lépett a színpadra Singh Viki, hiszen immár harmadik alkalommal köszönthette A Dal közönsége e versengésben. Könnyed pillangók között szállt Viki hangja, aki ezúttal is jó és látványos előadást nyújtott. A zsűri  a dal hangszerelésében és szövegében talált hibákat, de Viki hangja teljes mértékben meggyőzte őket. A „Butterfly house” című dal ezúttal 34 pontot gyűjtött össze.

Az érzelmes, könnyed dallamok után mondhatni éles váltást hozott a hiphop képviseletében a SativuS zenekar. Igazi koncerthangulatot teremtettek a fiúk a „Lusta lány” című produkciójukkal, amiben – a hiphop világához viszonyítva – meglepő módon számos népi hangszer is megszólalt, a bőgőtől a cimbalomig. Bár a dal szövegét enyhe kritika érte a zsűri részéről, de a közönséget meggyőzte az előadás, így összesítve 34 pontot zenéltek össze a fiúk.

Hetedikként Dánielfy Gergely saját szerzeménye, az „Azt mondtad” című dal következett. A látványvilágot illetően a letisztultság és az egyszerűség jellemezte az előadást, hiszen Gergely csupán két zenésztársával lépett színpadra. Gergely hangja, a gitár dallamai és a gyönyörű hegedűszó hihetetlen érzéseket váltott ki mindenkiből. Az előadás őszintesége teljesen elvarázsolta a zsűrit és a közönséget egyaránt, így Gergely 45 ponttal azonnal a  élére ugrott.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer öt fiatal zenész, akik A Dal színpadán egy fantasztikus, látványos előadás keretében mesélték el a közönségnek egy király történetét. A Nene igazi mesebeli világot varázsolt a színpadra. A „Mese a királyról” összesítve 37 ponttal gazdagította őket.

Rövid szünet után könnyed stílusban hozott boldogságot Heinz Gábor „BIGA” a „Good Vibez” című produkciójával. BIGA a tőle már megszokott módon a gitárjával kettesben lépett a színpadra, ahol csíkos öltönyében, színes lufik tömegével körülvéve és hangulatos háttérvideóval fokozta a produkció vidám hangulatát.  A zsűri és a közönség arcára is mosolyt csalt az előadást, amit 43 ponttal köszöntek meg BIGA-nak.

Az est zárásaként egy igazán ütős rock dallal robbantotta fel a színpadot az AWS zenekar.  A fiatal fiúk tüzes látványvilággal teremtettek igazi koncerthangulatot a „Viszlát nyár” című dalukkal. Az erőteljes metál produkció abszolút meggyőzte nemcsak a zsűri tagjait, de egyöntetűen a közönséget is, így 45 ponttal a ponttábla első helyére ugrottak, biztosítva ezzel a továbbjutásukat.

A tíz produkciót követően a zsűri és a közönség pontjai alapján kialakult a végleges lista, amely alapján az AWS, Dánielfy Gergely, BIGA, a yesyes, és Odett dalai jutottak tovább az elődöntőbe. Az est és az izgalmak azonban még nem értek véget, hiszen a nézők egy plusz körös szavazáson még egy előadót továbbjuttathattak a vigaszágon. Természetesen a szavazás alatt ezúttal sem maradhatott el az extra produkció, ezúttal Karácsony János „James” és a Margaret Island fantasztikus közös előadását láthattuk A Dal 2018 színpadán.

Végül a nézők a szókimondó „Lusta lány”-nak szavaztak bizalmat, így a SativuS formáció csatlakozhatott a második válogató továbbjutóihoz.

 

Google+