adal2018 kökény attila szőke nikoletta szakcsi lakatos róbert hírességek drukkerek szurkolnak takács nikolas

“A világnak szüksége van a minőségi dalokra, egyet most biztos megkap!”

“A világnak szüksége van a minőségi dalokra, egyet most biztos megkap!”

Így vélekedik Szőke Nikoletta, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert Életre kel című daláról Takács Nikolas. A híresség ennek a triónak szurkol A Dal 2018-as műsorában.

Takács Nikolas már gyermekként tudta, hogy énekes lesz. Nyolc évesen részt vett a Pop Aréna nevű tehetségkutatón, amit meg is nyert. Zenei tanulmányait a Pozsonyi Állami Konzervatóriumban kezdte klasszikus ének és hegedű szakon, ezt követően a Kőbányai Zenei Stúdió dzsessz-ének szakára járt.  2005-ben költözött Budapestre, 19 évesen együtt lépett fel a világhírű jazzdobossal, Jávori Vilmossal.

 

 

Ezt követően a magyar jazzélet más kiemelkedő alakjaival is lehetősége nyílt együtt zenélni. 2010-ben elindult az egyik kereskedelmi csatorna tehetségkutatóján, ahol az egész ország megismerte őt. A verseny után kiadta első albumát, amely heteken át vezette a MAHASZ Top 40-es albumlistáját, majd 2011-ben jött ki második albumával. 2012-ben debütált “Music&Soul” címmel a Fool Moon zenekarral közös albumuk, ezt Fonogram díjra is jelölték. 2013-ban “Sorry Seems to be the Hardest Word” című szerzeményével mérette meg magát A Dal 2013-as műsorban.  2014-ben megjelent legújabb nagylemeze és Szlovákiában Robert Buriannal közös dala a slágerlisták élére került. Ezután megkapta első amerikai lemezszerződését is. 2016-ban jelent meg az 5. nagylemeze Be true and love címmel.

 

Szőke Nikoletta, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert már nagyon régóta ismerik egymást, de A Dal 2018 színpadán zenélnek először együtt. Takács Nicolas szerint nagy szükség van az igazán minőségi dalokra, előadókra és zenészekre, a trió által pedig ezt most megkaphatja a világ.

 

Szőke Nikivel több mint két éve dolgozunk és koncertezünk együtt, mind szakmailag, mind emberileg megszerettük egymást: erős baráti viszony alakult ki közöttünk. A közös munka kapcsán ismertem meg Szakcsi Lakatos Robit is, hiszen a projektünkben ő a zongorista. Nagyon megszerettem őt is, közelről megismerhettem zenei nagyságát és emberi szerénységét. Attila munkásságát, zenészségét régóta tisztelem, nemrég pedig belevágtunk egy óriási projektbe, ahol másik öt társunkkal közösen fogunk egy nagyszabású koncertet adni áprilisban a Papp László Budapest Sportarénában, Seven címmel. Attilában egy tehetséges,  jó humorú és  jó lelkű embert ismertem meg. Szóval, nagyon szurkolok a triónak! “ - mondta Takács Nikolas.

Google+