adal2018 nene drukkerek szurkolnak híresség rácz gergő

Új irányt mutatnak Nene szerzeményei

Új irányt mutatnak Nene szerzeményei

Rácz Gergő szerint az öt fiatal zenészből álló Nene zenekar egyéni hangot üt meg és egy új irányt mutat a magyar zenei életben. Éppen ezért a „Mese a királyról” című daluk megérdemli, hogy 2018-ban az ország legjobb dala legyen!

Rácz Gergő könnyűzenei pályafutását együttesekben kezdte, amelyek közül országos ismertségre az 1997-ben alakult V.I.P. formáció tagjaként tett szert. Négy év közös munka és négy nagylemez után végül 2001-ben jelentették be az zenekar feloszlását. Ezt követően 2004-ben csatlakozott a Fool Moon együtteshez, amely számos nemzetközi acapella verseny győzteseként külföldön is ismertté vált. Gergő persze a szólókarrierjével is foglalkozott, 2006-ban a „Bennünk a világ” című dala átütő sikert aratott a hazai slágerlistákon, amelyet számos, jobbnál jobb dal követett.

A „Csak állj mellém!” című produkciójával A Dal 2013-as szériájában egészen a döntőig jutott. Gergő nemcsak zenészként, hanem zeneszerzőként is kiemelkedő tehetség. 2010 óta számos közös slágert írtak Rakonczai Viktorral, mint Wolf Kati „Szerelem miért múlsz?”, vagy a Varga-testvérek „Őrizd az álmod!” című dala, amellyel Fonogram-díjat is nyertek. Munkája során mindig törekedett az újdonságra és az egyediségre, elmondása szerint szereti a kísérletezést és az új zenei ízeket. Éppen ezért tetszett meg neki a Nene zenekar dala, amiben megvan az a plusz, ami megfűszerezi a zenéjüket.

A Nene zenekar minden értelemben újdonságot nyújt a közönségnek, hiszen csak 2017-ben alakult meg a formáció. Az öt egyetemista fiatal gyerekkora óta foglalkozik a zenével, és már több zenekarban is megfordultak, de mindezidáig külön-külön. Az együttes névadója, Reni például már Gergővel is dolgozott együtt, aki így nyilatkozott a Nene fiatal énekeséről:

Renivel nagyon jóban vagyunk, a zenekaromban vokálozik és imádom a hangját!”

A fiatalok úgy érezték, hogy eljött az ideje annak, hogy végre megmutathassák a saját zenéjüket is a világnak. Így amikor az egyetemen összehozta őket a sors, belevágtak és megalapították a Nene együttest. A Nene zenekar tagjai óriási lehetőségnek érzik A Dalt, hiszen ez egy tökéletes fórum arra, hogy egy kezdő zenekar megmutathassa, mit is szeretne a zenéjével elmondani a világnak. Bár még ismeretlenek a nagyközönség számára, azonban minden esélyük megvan a győzelemre, hiszen annak idején Gergő és a V.I.P. szintén a megalakulás évében nyerte meg A Dalt. Gergő a Nene zenekarnak is hasonló sikereket kíván pályafutásuk elejére!

Google+